П'ять папуг в зоопарку в Англії провокували один одного матюкатися. Їх довелося розсадити


Адміністрація зоопарку в Лінкольнширі на сході Англії змушена була тимчасово розлучити п'ятьох папуг жако, які (цікаво б знати, від кого) навчилися нецензурно лаятися і хором ображали відвідувачів.

Сірі папуги на ім'я Біллі, Ерік, Тайсон, Джейд і Елсі потрапили в колонію з 200 папуг лише в серпні, але вже незабаром освоїли нецензурну лексику. Більш того, вони стали підбивати і заводити один одного, передає ВВС.

«Нам не звикати до лихослівних папуг, але щоб відразу п'ятеро - таке у нас вперше», - зізнався виконавчий директор зоопарку Стів Ніколс.

За словами Ніколса, папуги навчилися лаятися ще в карантині, де вони і перезнайомилися. «Спочатку їх лайка викликала у нас сміх, але потім вони самі стали сміятися, і пішло: один починає лаятися, інші регочуть, це заводить його ще більше, потім естафету перехоплює наступний, і потік лайки і сміху ллється прямо як в якомусь робочому клубі », - цитує Ніколса місцеве видання Lincolnshire Live.

Зрозуміло, птахи не стали залишати шкідливі звички і після карантину, і коли їх випустили в вольєри і представили публіці, то вже через 20 хвилин доглядачі повідомили Ніколса, що папуги когось брудно облаяли. І понеслося. Причому найдобірніша лайка діставалася молодим дівчатам.

«Нашим відвідувачам все це здається дуже кумедним, і у нас не було жодної скарги. Коли папуга посилає вас куди подалі, це справді звучить дуже смішно, - зізнається директор, - але у вихідні до нас приїжджають дитячі екскурсії, і з цим треба було щось робити ».

В результаті було прийнято рішення папуг-лихослівців розлучити і підсадити до більш ввічливих побратимів-жако, які навчили б їх нормальній мові сірих папуг.

Після цього перевихованих папуг переселили в різні кінці зоопарку, щоб вони не провокували одне одного на дурниці, і поки що над зоопарком не розносяться брудні лайки. Але папуги - птахи тямущі, в тому ж зоопарку папуга на прізвисько Чіко недавно розучив кілька пісень, в тому числі хіт Бейонсе If I Were A Boy ( «Якби я була хлопчиком»).

Так що керівництво зоопарку готується до нових витівок.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!