П’ять порад, як вибрати район для проживання


Де краще купити квартиру в Івано-Франківську? – таке питання ставить собі кожен мешканець міста, який планує переїзд у нове житло.

Щоб відповісти на нього, необхідно визначитися з критеріями вибору. Також варто вивчити переваги кожного району, щоб обрати оптимальний.

Отже, як вибрати кращий район? На що необхідно звертати увагу в першу чергу? Фахівці аналітичного центру blago developer визначили основні критерії.

  1. Репутація району.

Обираючи місце майбутнього проживання, спершу слід поспілкуватись з місцевими жителями, дізнатися відгуки про той чи інший мікрорайон. А ще можна переглянути останні новини, пов’язані з тією чи іншою місцевістю у засобах масової інформації. Якщо мікрорайон добре знайомий, можна опиратися на власні судження.

2. Техногенно несприятливі ділянки та промзони.

Більшість великих заводів в Івано-Франківську сьогодні не працюють, а їхні промзони інтенсивно забудовуються. Проте на деяких івано-франківських підприємствах виробництва ще залишились. І вони можуть створити суттєві незручності для проживання через шум, вихлопи та загазованість. Вони можуть погіршувати якість життя та нести небезпеку мешканцям довколишніх будинків.

  1. Наявність поруч шосе, автомагістралей.

Наявність розвиненої транспортної інфраструктури – чинник значною мірою сприятливий. Тому, обираючи район для свого майбутнього проживання, варто враховувати, чи є в обраному мікрорайоні можливість швидкого та зручного доїзду до центру міста та інших ключових його точок.

  1. Наявність розвиненої освітньої, торговельної та розважальної інфраструктури.

Люди купують нерухомість на роки. Тому варто враховувати можливе розширення сім’ї, появу дітей. В такому випадку обов’язково постане питання дитячого садочка, школи тощо. З міркувань безпеки та економії часу важливо, щоб такі заклади розташовувались в межах пішої доступності від майбутнього помешкання.

Важливим критерієм є наявність поруч магазинів, закладів громадського харчування, спортивних клубів, парків, зелених зон та інших місць для рекреації.

  1. Бізнесова інфраструктура.

Підприємці – це категорія осіб, яка є дуже чуттєвою до питань безпеки та комфорту. Відтак, якщо мікрорайон є сприятливим для бізнесу, можна сподіватись, що і рівень безпеки проживання у ньому є також досить високий.

Звісно ж, перелік критеріїв для вибору району не є вичерпним. У кожному індивідуальному випадку він може відрізнятися та доповнюватися. Тому фахівці радять ретельно зважувати усі «за» і «проти» та уточнювати деталі безпосередньо у забудовника. Так, менеджери будівельної компанії blago developer за бажаннями покупця проводять огляд усіх житлових комплексів. Під час візиту є можливість ознайомитися з районом, визначити його особливості.

Отримати консультацію менеджера та записатися на огляд ЖК можна у відділах продажу за адресами:

вул. Коновальця, 35

вул. Січових Стрільців, 21

площа Ринок, 8

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!