"Нам платять по 154 гривні на місяць" - боєць Нацгвардії, який протестує під АП


Бійці Нацгвардії, які прийшли протестували під адміністрацію президента заявили, що їхня заробітна плата становить 154 гривні на місяць.

Про це повідомив один з протестувальників.

"Нас призвали в квітні місяці 2013 року. Демобілізація повинна була відбутися півроку тому. У цей час нас направляли до таких місць в зоні АТО, як Слов'янськ, Донецьк, Ізюм, та Дебальцеве. Від того часу як нас призвали, нам платять по 154 гривні в місяць. Ми мітингуємо не тому що не згодні обороняти Україну, а тому що вимагаємо ротації, адже нас є кому замінити", - розповів боєць Нацгвардії.

Військовий також зазначив, що на мітинг вийшли 3 військових частини Національної гвардії України. До складу кожної з військових частин, які мітингують, входить до 800 людей віком від 18 до 24 років.

Нагадаємо, що сьогодні під Адміністрацією президента мітингує кілька сотень бійців Національної гвардії, які вимагають від Петра Порошенка підписати указ про демобілізацію.

До солдат виходили перший заступник командуючого Нацгвардії, генерал-лейтенант Олександр Кривенко та начальник київської міліції Володимир Поліщук, які запевнили, що вимоги протестувальників почули, і вони будуть враховані.