Рада підтримала Грицака на голову СБУ


Верховна Рада на сьогоднішньому пленарному засіданні підтримали призначення Василя Грицака головою СБУ.

Рішення підтримали 340 депутатів.

За офіційною біографією, Грицак Василь Сергійович народився 14 січня 1967 року в с. Буща Дубнівського району Рівненської області.

У 1992 році закінчив Луцький державний педагогічний інститут ім. Лесі Українки, у 1993 і 1997 роках – курси в Інституті підготовки кадрів СБ України, у 1998 і 2006 роках – курси Національної академії СБ України.

Після проходження строкової служби в Збройних силах продовжив військову службу в органах безпеки з 1990 року сержантом. З 1991 року проходив військову службу на оперативних та керівних посадах у регіональному органі Служби безпеки України. Починаючи з 1999 року, службовим шляхом пройшов посади в Центральному управлінні СБ України – від заступника начальника відділу до заступника начальника управління департаменту захисту національної державності і боротьби з тероризмом.

З 2005 року по 2009 рік очолював почергово управління СБУ в Київській області, управління СБУ в м. Києві та Головне управління СБУ у м. Києві та Київській області.

З 2009 року по 2010 рік обіймав посади заступника голови Служби безпеки України, першого заступника голови Служби безпеки України, очолюючи в цей період Головне управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБ України.

У березні 2010 року його було звільнено з керівних посад у СБ України без виключення зі списків особового складу. У липні 2014 року указами Президента України генерал-полковника Грицака В.С. призначено першим заступником голови СБ України та керівником Антитерористичного центру при Службі безпеки України.

Нагадаємо, що 1 липня Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради подання про призначення Василя Грицака головою СБУ.

18 червня Верховна Рада підтримала відставку Валентина Наливайченка з посади голови СБУ.