Рада розглядає питання референдуму


Верховна Рада розглядає питання всенародного голосування з наболілих питань.

Про це повідомляє депутат Олександр Бригинець у своєму Facebook.

"Розглядаємо питання проведення референдуму. Питання виключено до порядку денного 231 депутатом. Двоє проти - я і Олесь Доній", - написав він

"Ціна референдуму 30 млн гривень...", - зазначив Бригингець.

Він додав, що є два варіанти референдуму: "Або лише про цілісність України з посиленням регіонів, або плюс питання про додаткові права регіональних мов".

Бригинець виклав свої аргументи проти референдуму:

"Не можна проводити референдум під стволами автоматів. Це робив Гітлер в Австрії, Сталін в Балтії та Путін в Криму. Терористи не складуть зброю, а ФСБшники не повернуться в РФ за рішенням референдуму".

"Впевнений, що в Донбасі терористи зможуть фальсифікувати результати в певних містах, зірвати вибори - в інших містах. А потім фальшивим результатами щеголяти, пояснюючи причини відокремлення, як це зробили в Криму.... Там було лише 15%. Тут буде те саме", - вважає Бригинець.

Як відомо, Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроект про всеукраїнське консультативне опитування 25 травня, одночасно з виборами президента.  

Власне референдум, як заявляли у владі, можна провести у червні. А для місцевих референдумів, яких вимагають сепаратисти, потрібно змінювати законодавство.

Українська правда