Ранкова кава не дає схуднути


Для більшості людей ранкова кава слугує механізмом пробудження, коли неможливо відірватись від ліжка.

Проте норвезькі вчені зробили сенсаційне відкриття тим, що така ранкова процедура шкодить здоров'ю. Вони довели, що ранкова кава може не тільки заважати схудненню і навіть бути причиною підвищення ваги.

Експерти з Норвезької школи спортивних наук провели дослідження за з'ясували, що саме кавові зерна підвищують стійкість організму до інсуліну і лептину, передає 24 канал. Другий гормон впливає на розподілення енергії в реакціях організму на голод, апетит і обмін речовин. У свою чергу інсулін регулює метаболізм жирів і вуглеводів. Якщо прийом кави зранку регулює обмін речовин, то це негативно впливає на процеси в організмі.

Кава потрапляє в організм та не дає обміну речовин спокійно проходити. Кава не тільки впливає на гормони, а й викликає психічну нестабільність - тривожність та відчуття занепокоєння. Така реакція організму також може привести до збільшення ваги.

Ще один негативний вплив кофеїну на організм у тому, що він негативно позначається на надниркових залозах, що спричинють збільшення викиду стероїдного гормону кортизолу.