Рецидивіст з Чернівців обікрав сільраду на Прикарпатті


60-річний рецидивіст із Чернівців серед білого дня обікрав Снятинську міську раду. У п’ятницю під час обідньої перерви зі службових кабінетів Снятинської міської ради пропали особисті речі та фотоапарат.

Прибулі за викликом працівники міліції опитали працівників міськради й переглянули записи камер відеоспостереження. Їх увагу привернув припаркований біля міськради автомобіль «Рено» та його водій, який заходив у приміщення і виходив з нього саме в той час, коли сталася крадіжка. Оперативники виїхали в Чернівецьку область, де показали записи місцевим колегам, оскільки припускали, що злодій приїхав з сусіднього краю. Вже до вечора було встановлено особу підозрюваного – 60-річного жителя Чернівців, раніше не раз судимого за злодійство.

За своє життя цей чоловік 24 роки провів у місцях позбавлення волі. Уночі міліціонери затримали рецидивіста за місцем проживання. В нього вилучили викрадені зі Снятинської міськради речі, а в приміському селі – закопані документи посадовців. Стало відомо, що злодій був у Снятинській міськраді й бачив, як секретарка зачинила приймальню на час обідньої перерви й поклала ключ під стенд. Коли вона вийшла на вулицю, буковинець відчинив приймальню й забрав із двох службових кабінетів барсетку та фотоапарат.

Однак невдовзі секретарка повернулася й застала крадія в приймальні. Йому вдалося викрутитися: мовляв, прийшов на прийом до голови. Хутко покинувши приміщення, рецидивіст поїхав своїм автомобілем у Чернівці. Він аж ніяк не сподівався, що міліція так швидко його розшукає…

АП