Рекорд до Дня залізничника: Львів’янин Олег «Тягнизуб» тягнув вагон вагою 56 тонн


У День залізничника України, 4 листопада, у пасажирському вагонному депо «Львів» Львівської залізниці встановили рекорд України. Львів’янин Олег «Тягнизуб» Скавиш зубами зрушив з місця та протягнув на 17 метрів 86 сантиметрів вагон пасажирського потяга вагою 56 тонн.

За словами начальника депо Ярослава Волівендера, рекордсмен тренувався на підприємстві декілька місяців: «Із самого початку мало хто вірив, що рекорд все-таки вдасться встановити, але Олег це зробив і ми будемо раді допомогти, якщо він і надалі захоче покращувати свої результати». 

У день свого професійного свята подивитися на спортсмена-силача на підприємство завітали не лише працівники цього депо, але й залізничники з усього Львова. Також підтримати спортсмена прийшли рідні та друзі, колеги і мешканці міста, які дізналися про проведення такої неординарної та цікавої акції. Фіксували рекорд для історії десятки журналістів з місцевих та загальнонаціональних ЗМІ.

Після чергової спортивної перемоги Олег Скавиш пообіцяв не зупинятися на досягнутому та скоро потішити українців новим «зубастим» рекордом.

Довідково. Олег «Тягнизуб» Скавиш, триразовий рекордсмен Національного реєстру рекордів України. До тяги зубами пасажирського вагону він також у 2012 році потягнув зубами трамвай, а у 2013 – плавучий кран. У звичному житті 32-річний стронгмен працює у Львові дитячим лікарем.