Резонансне затримання у Франківську. В поліції розповіли, як було насправді


Вчора, 23 вересня в Ютуб франківці оприлюднили відео затримання патрульними чоловіка на зупинці на вулиці Василіянок.

Запис відразу почали поширювати в соцмережах.

Відеозапис викликав хвилю обурення серед людей, мовляв, патрульні застосували грубу силу і затримали чоловіка ні за що.

Після оприлюднення ролику, в поліції провели перевірку. Про це Бліц-Інфо повідомили в пресслужбі патрульної поліції.

"Після перевірки керівництвом управління патрульної поліції вказаної інформації, повідомляємо, що вона не відповідає дійсності. Вчора близько 14 години, на вулиці Василіянок до поліцейської, яка спілкувалася з водієм із приводу порушення ПДР, підійшов невідомий із собакою без намордника та почав нецензурно лаятися. 34-річний чолоків поводився агресивно й зухвало в бік поліцейських, намагався пошкодити службове авто та погрожував натравити на інспекторів собаку. Для врегулювання конфлікту з громадянином та забезпечення охорони громадського порядку на місце події прибув ще один екіпаж патрульних. З метою встановлення особи та припинення правопорушення, чоловіка патрульні затримали та доставили до міського відділу поліції для складання адміністративних матеріалів", - кажуть в поліції.

Патрульні склали на громадянина адміністративні матеріали за ст.173 (Дрібне хуліганство), ст.185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського), ст.44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) КУпАП.

"До складених адміністративних матеріалів долучено пояснення порушника, де останній вказав, що свою провину визнав і претензій до патрульних немає. Ніхто з учасників події не зазнав тілесних ушкоджень. Просимо громадян не робити завчасних висновків та не розповсюджувати неперевірену інформацію", - закликають поліцейські.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!