Рішення про референдум щодо статусу Криму сфальсифікували - ЗМІ


Рішення про референдум щодо статусу Криму і відставку уряду автономії, що приймалися у захопленому будинку ВР АРК, - сфальсифіковані.

Це стало відомо ще під час засідання, повідомляє ZN.UA.

За даними видання, в залі знаходилися 53 депутати, однак кілька з них залишили засідання, в тому числі - депутати від "Русского единства" Сергій Шувайников і Яніна Павленко. При розгляді питання про відставку Могильова і призначення Аксьонова розгорівся скандал і умовна група депутата Олександра Мельника - більше 10 осіб - не брала участі в голосуванні.

Але серед тих, хто "проголосував", раптом виявилися і їхні прізвища, і прізвища депутатів, які взагалі не прийшли на засідання. Це - віце-прем'єр Ольга Удовіна, глава Білогірської РДА Олег Русецький, відомий бізнесмен Микола Сумуліді, який в той же день заявив в ефірі, що у ВР Криму не ходить вже три місяці.

Однак керівник управління інформаційно-аналітичної роботи Ольга Сульнікова, яка по телефону диктувала результати сесії журналістам, повідомила: за референдум проголосували 61 депутат з 64, за відставку Могильова - 51 з 64.

"Реально голосувало 40-41 депутат. Але у Константинова (спікера ВР АРК) на руках були 64 картки-дублікати. Ось вони ними і голосували , хоча 12 карток було на руках у іншого депутата", - повідомляє видання з посиланням на депутата ВР Криму.