Росія глузує над Україною з приводу Надії Савченко


Володимир Маркін офіційний представник Слідчого комітету Росії заявив, що Україна не зможе звільнити льотчицю Надію Савченко

"Такі ж шанси, як у нього (Порошенка) стати президентом Америки" - сказав Маркін, відповідаючи на запитання що до можливості звілнення льочиці, повідомляє Lenta.ru

Крім того, він заявив, що Київ не звертався до Москви з проханням звільнити Савченко.

Нагадаємо, Савченко була схоплена бандформуваннями в кінці червня. 9 липня стало відомо, що Савченко перебуває в СІЗО Воронежа. 

Слідчий комітет Росії висунув обвинувачення Савченко в пособництві в убивстві російських журналістів, зокрема в загибелі двох кореспондентів Всеросійської державної телевізійної й радіомовної компанії. Новоусманський суд Воронезької області узяв під варту Савченко до 31 серпня.

Президент Петро Порошенко дав доручення Генеральній прокуратурі й Міністерству закордонних справ розібратися в ситуації з викраденою терористами Надією Савченко, яка є українським офіцером і яку тримають в слідчому ізоляторі в Росії.

Міністерство юстиції України планує звернутися до Ради Європи з проханням визнати, що українська льотчиця Надія Савченко знаходиться на території Росії як заручник і РФ повинна буде повернути її.