Росія продовжує стягувати війська до українського кордону, - РНБО


Росія продовжує підтягувати військову техніку та живу силу до кордону з Україною

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив спікер Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко, передає ЛігаБізнесІнформ.

За його словами, в село Вейделєвки Воронезької області РФ, яке знаходиться в десяти кілометрах від державного кордону України, передислоковані підрозділи Псковської повітряно-десантної дивізії ЗС Росії. В районі м. Ровеньки Воронезької області РФ в піонерському таборі "Айдар" дислокується російський танковий полк. 

З 11 липня на території Брянської області продовжують розгортання батальйонні тактичні групи Збройних сил Росії в складі 32-й і 35-й окремих мотострілкових бригад, що прибули з м. Шилово Новосибірської області та Алейск Алтайського краю, і 120-й артилерійської бригади з м. Юрга в Кемеровській області. 

"Особовий склад цих сполучень проводить підготовку вогневих позицій, маскує і зміцнює райони розташування, а також облаштовує польові табори", - зазначив Лисенко. 

За його словами, прикордонні підрозділи здійснюють охорону і захист державного кордону України в умовах складної обстановки. 

Вчора з 23:30 до 23:40 на ділянці відділу прикордонної служби "Красна Талівка" Луганського загону терористи атакували прикордонний наряд з використанням стрілецької зброї і гранатометів. Напад прикордонниками було успішно відбито. 

Також вчора українські прикордонники виявили протипіхотну міну, вибуховий пристрій з дистанційним управлінням провідного типу, два невикористаних реактивних снаряда Фагот і залишки пускових пристроїв від них на ділянці відділу "Амвросіївка" на Донеччині. 

Сьогодні о п'ятій ранку з території Росії з російського населеного пункту Подгаєвка був обстріляний прикордонний наряд на ділянці відділу "Біловодськ" в Луганській області.