Росія затримала 197 українських вантажівок


Міністерство транспорту Російської Федерації повідомляє про призупинення руху 197 українських вантажних автомобілів, які знаходяться на території РФ.

"До теперішнього часу призупинено рух 197 таких автомобілів", - повідомляють чиновники.

У міністерстві також заявили, що з боку України не надходило жодного офіційного повідомлення про призупинення транзитних перевезень, передає Znaj.ua.

"До теперішнього часу продовжує залишатися неврегульованою ситуація з блокуванням руху російських вантажних транспортних засобів по території України. У зв'язку з цим органи Ространснагляду продовжують здійснювати контроль в посиленому режимі щодо українських вантажних транспортних засобів, що знаходяться на території Російської Федерації", - додали в російському відомстві.

Нагадаємо, 12 лютого активісти на в'їзді в Закарпаття почали зупиняти російські фури. Учасники блокади мають на меті не допустити в'їзду в Україну торговельного транспорту країни-окупанта. Згодом до блокади долучилися жителі кількох областей: Львівської, Волинської, Житомирської, Рівненської, Чернівецької, Івано-Франківської, Сумської, Вінницької та Одеської.

Росія запровадила заборону на транзит українських вантажів у рамках загальної політики захисту російського ринку, прийнятої Кремлем у відповідь на набрання чинності Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом з 1 січня 2016 року. Пізніше стало відомо, що Росія може розблокувати транзит вантажоперевезення з України своєю територією.

У Мінекономрозвитку наголосили, що масового блокування українських вантажівок у Росії, які транзитом їдуть територією цієї країни, немає. Є лише обмеження на транзитні перевезення українських товарів "під ембарго" територією РФ до Казахстану.

15 лютого уряд України ухвалив рішення призупинити транзит російських вантажівок територією України у відповідь на блокування транзитних українських фур у РФ.