Російські найманці гатили снарядами з «Градів» із Донецька – штаб АТО


Штаб АТО заявляє про обстріл проросійськими бойовиками з реактивних систем залпового вогню «Град» Невельська і Красногорівки Донецької області.

Сьогодні, 3 березня приблизно о 5:15 російські найманці, що підтримуються Росією, застосували проти сил АТО РСЗО БМ-21 «Град», пише Радіо свобода.

Обстріл з реактивної артилерії по позиціях Збройних сил України вівся з Донецька у напрямку Невельська та зі Старомихайлівки у напрямку Красногорівки», – йдеться у повідомленні прес-центру штабу. 

За даними українських військових, в напрямку опорних пунктів ЗСУ випущено щонайменше по 10 реактивних снарядів.

 

Окупанти зухвало порушили Мінські домовленості - масово застосували важке озброєння.Сьогодні, 3 березня приблизно о 5.15 ранку, найманці, яких підтримує Росія, застосували проти українських військових РСЗВ БМ-21 «Град». Обстріл з реактивної артилерії по позиціях Збройних Сил України вівся з Донецька у напрямку Невельського та зі Старомихайлівки у напрямку Красногорівки. В кожному випадку в напрямку опорних пунктів ЗСУ було випущено щонайменше по 10 реактивних снарядів.

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 3 березень 2016 р.

 

В ОБСЄ ще не коментували цих заяв. Також сепаратисти цих заяв штабу АТО не коментують, але заявляють, що українські військові вночі обстріляли Петровський район Донецька, а також вранці обстріляли селище Зайцеве біля Горлівки. 

2 березня в Мінську представники Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі підписали угоду щодо завершення розмінування на 12 узгоджених ділянках уздовж лінії зіткнення, а також угоду про припинення навчань з бойовою стрільбою в 30-кілометровій зоні вздовж лінії зіткнення – по 15 кілометрів із кожного боку.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Проте відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

На сьогодні запланована зустріч міністрів закордонних справ країн «нормандської четвірки» в Парижі, які обговорюватимуть ситуацію на Донбасі.