Російський літак порушив повітряний простір України


У п’ятницю, 10 липня 2020 року, один з повітряних бортів РФлетів, не оминаючи Україну, а через територію ОРДЛО й Луганської області, а у тій точці, де межі Луганської й Харківської областей зустрічаються з державним кордоном України з Росією увійшов в російський повітряний простір.

Про це повідомив журналіст Андрій Цаплієнко на своєму Телеграм-каналі.

Журналіст навів скріншоти щодо польоту літака, які свідчать про те, що він він пролітав над територією України.

Росіяни знов в українському небі. Сьогодні російський пасажирський літак вилетів з Анапи і попрямував до Санкт-Петербурга над Донбасом – і окупованим, і неокупованим. Це неможливо було б зробити без дозволу відповідних офіційних структур України. Для них, схоже, війна за суверенітет цієї країни закінчилася”, – написав він.

Як зазначається, це був борт U6346 (SVR346). Це Airbus A319-112 компанії “Уральські авіалінії”, зареєстрованої у Єкатеринобурзі.

Згідно з даними польоту, літак  узяв курс чорноморського курорту Анапа на Петербург, але поблизу Ростова-на-Дону борт несподівано повернув на захід і пролетів на територією України, де в районі тимчасово окупованих російсько-терористичними військами міст Брянка та Кадіївка (колишній Стаханов) вирівняв курс і продовжив рух на північ.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!