Російський винищувач ледь розминувся з літаком США над Чорним морем


Винищувач Російської Федерації пролетів на відстані трьох метрів повз літак Військово-повітряних сил Сполучених Штатів у міжнародному повітряному просторі над Чорним морем.

Про це повідомили чиновники американського військового відомства, повідомляє CNN.

«Російський винищувач пролетів на високій швидкості на відстані 10 футів (три метри - Ред.) від літака розвідки ВПС США у міжнародному повітряному просторі на Чорним морем», - йдеться у публікації.

Російський літак пролетів на одній висоті з американським на відстані в три метри (10 футів), після чого якийсь час супроводжував американське повітряне судно. Потім винищувач покинув район польотів. Як зазначається, інцидент стався 30 травня.

Літак ВПС США не вжив ніяких заходів. В американському відомстві не змогли сказати, чи поданий дипломатичний протест Росії.

Кілька тижнів тому стався ще один інцидент, коли американський заправник RC-135U летів в міжнародному повітряному просторі і дуже близько від нього пролетів російський Су-27. Влада США назвали такий маневр "небезпечним і непрофесійним".

Нагадаємо, що один з нещодавніх перлів російської пропаганди - байка про те, як есмінець "USS Ross"  від неозброєного Су-24 тікав. В свою чергу Військово-морські сили США на своєму офіційному сайті опублікували відео прольоту  Су-24 над "USS Ross" над Чорним морем, яке повністю спростовує заяви РФ про те, що "USS Ross"  був змушений змінити курс після попереджувальних польотів бомбардувальника.

Джерело: Укрінформ