Російський журналіст приховує приналежність до Russia Today


До Держкомтелерадіо надійшло клопотання від головного редактора німецької телекомпанії ZDF про сприяння в наданні дозволу на проживання в Києві її «позаштатному співробітнику» пану Сузі Андрію Валерійовичу, громадянину Російської Федерації.

Подібні клопотання надходять до Держкомтелерадіо майже щотижня і, як правило, задовольняються, оскільки Україна – демократична держава, яка цінує свободу слова і всіляко сприяє працівникам закордонних ЗМІ.

Проте в даному випадку ми були змушені звернутися до Служби безпеки України з проханням здійснити перевірку щодо пана Сузі на предмет його можливої участі в сприянні тероризму в Україні. Адже він приховав від української влади свою приналежність до російського телеканалу Russia Today (Копію редакційного посвідчення додаємо).

Для чого Сузі збрехав?

Не секрет, що сьогоднішні трагічні події на сході України значною мірою інспіровані російською пропагандою. Смерть воїнів і мирних громадян, сльози й горе вдів і сиріт - на совісті, в тому числі, й співробітників Russia Today.

Знаючи його далеко не бездоганне реноме, можна припустити, що головний кремлівський обробник мізків закордонної аудиторії має намір залучити до своїх брудних пропагандистських оборудок поважний громадський телеканал.

Але це – в кращому випадку. У гіршому, зважаючи на специфіку діяльності цього «засобу масової інформації», – може йтися про участь у підготовці диверсій та терористичних актів на території України.

Сподіваємось, що СБУ дасть чіткі відповіді на ці питання.

Водночас, звертаюся до російських журналістів: по-перше, не брешіть; по-друге, усвідомте, що Україна не допустить жодних дій, які загрожують її національній безпеці; по-третє, за все колись доведеться відповідати, якщо не перед законом, то перед Богом.  

Богдан Червак, директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо України