Розчаровані байдужістю: У Калуші підлітки не змогли продати лимонад, який зробили задля підтримки ЗСУ


Не цілих чотириста гривень вторгували двоє братів — 17-річний Михайло та 12-річний Артем Білоуси — для бригади свого дядька Віталія Копачевського. У неділю, 16 червня, близько восьми годин хлопці стояли із лимонадами власного виробництва на площі Героїв у Калуші.

За словами мами «продавців-волонтерів» Уляни Білоус, активності у перехожих не спостерігалося, пишуть "Вікна".

«Спочатку підійшли одна дівчинка та жінка, котрі кинули просто свій донат, не потребуючи лимонаду. Інші люди — купували напій, але їх було не так багато. Але не обійшлося і без таких, що підходили й знецінювали працю хлопців, говорячи, що хтозна, що за напої вони продають і чи можуть такі діти взагалі їх приготувати. Десь дві години до хлопців ніхто не підходив, навіть не питав мету їхнього збору. Вони дуже розчаровані, адже мали благородну мету. А ця ситуація так «підкосила» їхні наміри, що сьогодні вони уже не вийшли (як планували) на базар, щоб допродати напої».

Жінка розповіла журналістам, що її сини самостійно приготували апельсиновий «Лимонад» та «Мохіто» — разом вийшло до шести літрів. На жаль, додому повернули більш ніж половину.

«Це була ідея молодшого сина Артема. Обоє неодноразово допомагали мені готувати ці напої (на виїзну торгівлю в парку. — Авт.), тому добре знали рецепт. Я також вкінці перевірила їхній смак. Дітям було боляче дивитись на людей, що ходили з коктейлями та іншими напоями, а до них навіть не підходили. Приблизно рік тому, хлопці у центрі уже мали практику із лимонадами. А минулих літніх канікул — мили водіям на світлофорах в автівках лобове скло і таким чином за короткий термін назбирали понад три тисячі гривень. Зараз продати напої за 20 (250 мл) та 40 (0,5 л) гривень було дуже важко».

В Уляни Білоус уже другий рік воює рідний брат — Віталій Копачевський. Він пішов добровольцем. Спочатку був у розвідці, а після поранення мав реабілітацію. Тепер служить у 110 штурмовій бригаді на найгарячішому напрямку російсько-української війни — Покровському. Зараз він з побратимами потребує засобів РЕБ та автомобіля для виконання завдань, адже все знищене ворогом.

«Люди втомлені від війни, хоч, як показує практика, окремі багато витрачають на розваги. Чим більше проходить часу, тим менше долучаються до допомоги нашим ЗСУ. Єдиним тилом залишаються рідні військових. У підсумку мої діти віддали ще своїх п’ятсот гривень заощаджень і вчора перекинули дев’ятсот до загального збору».

Загальна сума збору на РЕБ та автівку становить 400 тисяч гривень. Вдалося зібрати на двох картках трохи більше 45 тисяч.

Допомогти фінансово можна за наступними реквізитами в Ощадбанку:

4790729958081549

5167803110951147



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!