Розкрита нова спроба рф шантажувати світ великою техногенною катастрофою в Україні


рф продовжує спроби дестабілізувати ситуацію в Україні в рамках дезінформаційної операції «мир», намагаючись залякати українців загрозою нових терактів.

Про це повідомили в Центрі протидії дезінформації. Там вказали на те, що представниця мзс рф марія захарова заявила, ніби Україна готує знищення дамб Київської ГЕС та Канівського водосховища, щоб звинуватити москву, пише АрміяInform.

Спеціалісти пояснюють, що цими заявами кремль намагається викликати паніку серед українців. 

Паралельно в українське суспільство вкидаються наративи про необхідність «миру будь-якою ціною», тобто де-факто капітуляції. 

Ворог розраховує, що українці під впливом страху будуть вимагати піти на поступки росії.

«Попри те, що заява захарової має вигляд спроби забезпечити росії алібі перед терактом, у рф немає засобів та можливостей для знищення дамб біля Києва та Канева», – зазначають в ЦПД. 

Там підкреслюють, що знищити ці об’єкти ракетними ударами неможливо, а варіант підриву через диверсію виключений, оскільки дамби перебувають під посиленою охороною.

Реакцію на заяви москви також опублікувало МЗС України. Там підкреслили, що справжньою метою таких заяв Москви є намагання залякати українське суспільство та ввести в оману міжнародну спільноту та медіа.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!