Руслану сьогодні допитають у Генпрокуратурі


Співачку Руслану Лижичко викликають на допит до Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України.

Лижичко викликають на допит у якості свідка у розслідуванні подій 29-30 листопада на Майдані Незалежності. Про це УНН повідомили у ГСУ.

Допит призначено на сьогодні, 16 грудня, на найближчі години. Нагадаємо, що в рамках розслідування подій у ніч з 29 на 30 листопада у якості свідків до ГПУ вже викликали цілу низку політиків. Серед яких і лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, Арсен Аваков та народний депутат Сергій Пашинський.

Як відомо, в Києві та інших містах України тривають акції громадських активістів та опозиції під загальною назвою Євромайдан, котрі були спровоковані рішенням уряду про призупинення євроінтеграції від 21 листопада.

В ніч з 29 на 30 листопада бійці спецзагону міліції "Беркут" жорстоко розігнали мирну акцію протесту на майдані Незалежності. Десятки людей були поранені, десятки затримані. Як відомо, співачка була серед найбільш активних учасників акцій протесту.

Додамо, 14 грудня на екстреному брифінгу генеральний прокурор Віктор Пшонка повідомив, що Генпрокуратура підозрює в перевищенні влади і службових повноважень при розгоні акції на Майдані в ніч на 30 листопада Попова і Сівковича.

Крім того, у Генпрокуратурі підозрюють у перевищенні влади начальника київської міліції Валерія Коряка, який був відсторонений від посади 1 грудня, і його заступника Петра Федчука. 14 грудня Президент Віктор Янукович указами звільнив з посад Попова і Сівковича.