Рятувальники розшукали калушанку, яка пішла по гриби і заблукала


25 вересня о 15:40 до Служби порятунку поступило повідомлення від жительки міста Калуш, про те, що вона під час збирання грибів в лісовому масиві поблизу урочище Залісся, міста Калуш втратила орієнтування та заблукала, тому потребує допомоги рятувальників.

Для надання допомоги направили рятувальників пошуково-рятувального відділення міста Івано-Франківськ, які знайшли заблукалу громадянку 1947 року народження. Рятувальники супроводили жінку до працівників національної поліції у задовільному стані.

Рятувальники вкотре нагадують громадянам про те, що необхідно відповідально ставитися до походів в ліс!

Перед тим як вирушити до лісу потрібно вивчити карту місцевості, або краще вирушити з тим, хто добре знає місцевість, також важливо подбати про повний заряд мобільного телефону.

Не вдягайте до лісу непримітний сіро-зелений або чорний одяг, віддайте перевагу яскравим кольорам, так заблукалого легше помітити під час пошуку. Чудово, якщо на одязі будуть смужки, що відбивають світло.

Також рятувальники радять користуватися застосунком "Порятунок у горах". Цей додаток призначений для комунікації туристів з рятувальною службою, а саме:

• голосових дзвінків;

• передачі сигналів “SOS” із географічними координатами

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!