Наші оперативники СБУ викрила колишнього «регіонала», який співпрацює з окупантами


Колишній чиновник та член «Партії регіонів» добровільно зголосився на співпрацю з окупантами та обійняв посаду т. зв. «заступника голови адміністрації Старобільського району ЛНР».

Колаборант є уродженцем Луганщини і жителем Старобільська. Народився у 1949 році. Наприкінці двотисячних він обіймав посаду першого заступника голови Старобільської райдержадміністрації. У 2010 році балотувався до районної ради за списком «Партії регіонів». Був членом громадської ради при цій РДА від однієї з «козацьких» організацій.

Після захоплення російськими окупантами Старобільська на початку березня колаборант пристав на пропозицію військових рф та представників терористичної «ЛНР» зайняти посаду в окупаційній адміністрації.

На цій «посаді» колаборант працює на користь путінського режиму, сприяє утвердженню окупаційної влади, веде активну публічну діяльність та робить антиукраїнські заяви. Він навіть встиг відкрити пам’ятник радянських тоталітарних часів, який було знесено під час декомунізації.

Фігуранту повідомлено про підозру у добровільному зайнятті громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора.

З вчинення цього злочину законом передбачено позбавленням волі на строк від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Викриття протиправної діяльності проводили співробітники Управління СБУ в Івано-Франківській області спільно з 3 Управлінням ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Старобільської окружної прокуратури.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!