СБУ викрила контрабанду «чорних» препаратів для лікування ускладнень COVID-19


Служба безпеки України викрила організовану злочинну групу, яка незаконно ввозила медичні препарати невідомого походження та якості, зокрема засоби, рекомендовані під час згортання крові при COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

«Продукцію в Україну доправляли літаками з однієї з країн Південно-Східної Азії. Ліки транспортували та зберігали без дотримання температурних і санітарних вимог. Згідно з попередніми висновками фахівців Держлікслужби, вилучені медичні препарати можуть становити потенційну загрозу життю та здоров’ю населення», - йдеться в повідомленні.

Оперативники спецслужби встановили, що ділки також поставляли в Україну медичні препарати онкологічної та репродуктивної групи.

Медичні препарати зловмисники реалізували через інтернет і низку безліцензійних аптечних закладів.

Під час обшуків у Києві та області правоохоронці вилучили 4,2 тисячі упаковок, незареєстрованих медпрепаратів на загальну суму майже 6,5 млн грн; 66,2 тисячі дол. США та 65 тисяч гривень готівкою; банківські картки, які використовувались для розрахунку за медпрепарати; комп’ютерну техніку та інші матеріали із доказами протиправної діяльності.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!