Ще понад 400 кримчан попросили притулку на Франківщині після "референдуму"


Після незаконного референдуму в Криму ще 440 жителів Криму та південно-східних регіонів попросили притулку для їхніх родин на Прикарпатті через телефонну гарячу лінію. 26 людей уже поселили.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила співголова Івано-Франківської обласної Координаційної ради з питань надання допомоги людям у період надзвичайних ситуацій Леся Аронець.

"Після недільного "референдуму" до нас на телефонну гарячу лінію додзвонились ще 440 людей з проханням прийняти їхні сім'ї на тимчасове перебування, 26 осіб ми вже поселили", - зазначила Аронець.

За її словами, нових поселенців приймають переважно у Рожнятівському, Снятинському, Богородчанському районах та в Івано-Франківську. Дві кримськотатарські родини, які налічують 28 осіб з п’ятьма немовлятами, поселили в приватних садибах, що у місті Косів. Головне побажання переселенців, каже Аронець, "не турбувати їх та забезпечити їхнім дітям безпеку".

Загалом, на Прикарпатті вже перебувають понад 140 жителів Криму та південно-східних областей. Кожну родину тут провідують медики. Діти до року та вагітні залишаються під особливим наглядом лікарів. Місцева влада займається працевлаштуванням гостей, пропонує освітні та соціальні послуги та розглядає можливість їх постійного місця проживання.

Раніше про бажання знайти притулок на Прикарпатті на гарячу телефонну лінію повідомили 800 людей з Криму та південно-східних областей.