Село на Прикарпатті віддасть 200 тисяч своєму депутатові за прибирання снігу


Ямницька сільська рада на Прикарпатті замовила прибирання снігу за 200 тис. грн в депутата своєї сільської ради Михайла Третяка.

Михайло Третяк – підприємець, обраний депутатом Ямницької сільської ради на місцевих виборах в жовтні 2020 року. Це не перший досвід депутатської діяльності для нього. На перших виборах до ради об’єднаної територіальної громади у 2017 році Третяк  вже був обраний депутатом Ямницької сільської громади, балотувався від політичної партії Арсенія Яценюка «Народний фронт», пишуть Наші Гроші.Львів.

За даними декларації за 2019 рік, депутат не володіє жодним майном чи земельними ділянками. Натомість користується правом проживати в житловому будинку в селі Павлівка Тисменицького району, де він і зареєстрований.

Свою підприємницьку діяльність Михайло Третяк веде з 2004 року. Основним замовником підприємця є Ямницька сільська рада. Від неї він протягом 2020-2021 років отримав 97% від усіх підрядів. А це – 7,9 млн грн зі загальних 8,1 млн грн. Серед найдорожчих замовлень сільської ради – будівництво каналізації в селі Ямниця за 1,5 млн грн, капітальний ремонт тротуару в селі Рибне вартістю 916 тис. грн та реконструкція пам’ятника Тарасу Шевченку в селі Сілець за 295 тис. грн.

Як виявилось, це поширена практика серед місцевих рад замовляти прибирання снігу в підприємців, дотичних до місцевої законотворчості чи навіть виконавчої влади. Наприклад, у селищі Східниця на Львівщині дороги прибиратиме ТОВ ЛРЦ «Здоров’я», яке належить дружині селищного голови Івана Піляка – Мар’яні Піляк. А розчищення снігу в Солонківській громаді доручили ТОВ «АПП «Львівське», яке пов’язане з головою цієї ж громади Богданом Дубневичем.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!