Сенат США ухвалив законопроєкт із $40 мільярдами на підтримку України


Сенат Конгресу США – слідом за Палатою представників ухвалив проєкт закону H.R.7691 Про виділення додаткових асигнувань Україні – 2022, який передбачає близько $40 мільярдів з метою реагування на агресію рф проти України.

Голосування в верхній палаті відбулося в четвер, повідомляє Укрінформ.

Документ підтримали 86 законодавців, проти висловилися 11 сенаторів.

За останньою версією, законопроєкт передбачає виділення $40,1 мільярда з бюджету США у 2022 фіскальному році для забезпечення «заходів у відповідь на російське вторгнення в Україну». Фінансування виділятиметься через фонди Міністерства юстиції США, Пентагону, Комісії з ядерного регулювання, Міністерства здоров’я та соціальних служб, Держдепартаменту, USAID, Міністерства сільського господарства та Міністерства фінансів США.

Законопроєкт передбачає, серед іншого, виділення коштів на озброєння й техніку, допомогу українським біженцям, нормативно-технічну підтримку з питань ядерної енергетики, екстрену продовольчу підтримку, економічну допомогу Україні. Крім того, виділяється фінансування на розслідування й документування воєнних злочинів, а також встановлення та конфіскацію майна осіб, причетних до вторгнення рф в Україну.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!