Сенатори США підтримали Євромайдан: Україна зробить ЄС кращим


Сентари США Маккейн і Мерфі підтримали Євромайдан і Україну.

Сьогодні на Євромайдані два американські сенатори виступили зі сцени зі словами підтримки України на шляху до асоціації з ЄЄ, повідомляє ТСН. 

Зокрема перед демонстрантами на Майдані Незалежності з'явилися сенатор-демократ Крістофер Мерфі і республіканець Джон Маккейн.

"Майбутнє Україні в об'єднанні є Європою, і США підтримують цей ваш вибір", - сказав голова європейського комітету в сенаті США демократ Крістофер Мерфі.

Він також зазначив, що як наймолодший сенатор, хотів би звернутися до молоді Україні. Мерфі наголосив, що "шлях до змін лежить через мирний протест.

"В Америці ми підтримуємо те, що незважаючи на насилля, яке сталося на Майдані, ви стоїте за мирний протест", - зауважив сенатор.

У свою чергу сенатор Маккейн звернув увагу на те, що він республіканець, а його колега – демократ. Одак попри політичну конкуренцію в США він і Мерфі зараз стоять поруч на Євромайдані і висловлюють підтримку Україні.

"Ми тут, щоб підтримати право України змінити свою долю, вільно, мирно і демократично", - сказав Маккейн.

"Ваша доля знаходиться в об'єднаній Європі. Україна зробить Європу кращою, а Європа зробить Україну кращою", - наголосив республіканець.