Сепаратисти в Слов'янську захопили аеродром і звернулись до Путіна


Лідер "народних ополченців" Слов'янська В'ячеслав Пономарьов звернувся до президента Росії Володимира Путіна з проханням втрутитися в ситуацію на Донбасі.

Як передає РІА Новости, цю заяву Пономарьов зробив у понеділок на спеціальній прес-конференції в будівлі міської адміністрації.

"Звертаємося до вас з проханням підтримати нас у боротьбі за Вітчизну. Просимо допомогти захистити наші сім'ї, дітей і старих. Просимо вас особисто звернути свою увагу на обстановку, що склалася", - зачитав Пономарьов слова звернення до Путіна.

"Це наша проста відповідь на їх хамське ставлення до нашого народу", - заявив Пономарьов , пояснюючи, навіщо ополченці зайняли адміністративні будівлі в регіоні.

Пономарьов також пояснив, що у зв'язку з тим, що мер міста Неллі Штепа покинула місто, городяни оберуть нового градоначальника.

За словами Пономарьова, вибори пройдуть на головній площі о 16.00.
Пономарьов стверджу , що прихильники федералізації повністю контролюють Слов'янськ.
Зокрема, ними перекриті всі в'їзди в місто, також вони взяли під контроль місцевий сільськогосподарський аеродром.

Крім того, на їхню сторону нібито перейшло розквартированих в околицях Слов'янська підрозділ ВДВ України, повідомляють РІА Новости.

Глава МЗС РФ Сергій Лавров назвав рішення нової української влади застосувати силу, в тому числі армію, проти мітингувальників прихильників федералізації вкрай небезпечним розвитком подій.

На його думку, "ті, хто заохочує нинішні влади в Києві до такої поведінки, повинні повною мірою понести за це відповідальність".

За словами в.о президента України Турчинова, ситуація на Сході України повністю повторює той сценарій, який розігрувався Росією в Криму.

Турчинов в понеділок попросив миротворців ООН допомогти боротися з терористами.
Заступник голови МЗС України Данило Лубківський заявив, що українська сторона має докази участі російських військовослужбовців у збройному захопленні будівель і установ на сході країни і готова надати ці відомості в міжнародні структури.