Середня зарплата в Україні сягнула рекордного рівня - Шмигаль


Середня зарплата в Україні склала рекордні 14,3 тис. гривень, але уряд прагне досягти європейського рівня зарплат в країні.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав під час спільного засідання Президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України з Національною радою реформ, передає Укрінформ.

«Більше інвесторів — краща зарплата, кращі умови для працівників і жителів громад. Держстат оновив статистику щодо середньої зарплати в країні. Вона склала 14 тис. 313 грн, понад 500 доларів. Це рекордний рівень за весь час, але точно не та межа, яку ми прагнемо досягти. Ми хочемо, щоб зарплата росла далі й досягла європейського рівня. Заради цього ми всі наполегливо працюємо», — підкреслив Шмигаль.

Як відзначив Прем’єр-міністр, перспективним інструментом економічного розвитку та залучення інвестицій є державно-приватне партнерство. І держава прагне розширити цей механізм на регіони, щоб він перетворився на державно-приватно-регіональне партнерство.

Він також зауважив, що українська економіка відновлюється після коронакризи та наступними роками держава має докласти всіх зусиль, щоб здійснити економічний ривок.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!