Шахрайські оборудки на Галичині


В непевні часи все паскудне в людській натурі випинається з потроєною силою. Законослухняним громадянам відповідно треба збільшити власну пильність, щоб не потрапити в халепу.

Головне для шахраїв з скриньками для пожертв вчасно втекти з місця, де вони дурять людей, бо навіть після сповіді цілком вихована людина може боляче бити осіб, для яких вже нічого святого нема.

Стаються в п’ятницю 13-го і добрі події, пише Zбруч. В Івано-Франківську «Народна Самооборона» виявила двох псевдоволонтерів, які збирали гроші для двох рiзних фондiв. За словами координатора ГО «Народна Самооборона Івано-Франківської області» Юрія Лоп’янецького, затримані псевдоволонтери - зі Львова.

«На питання, що вони роблять у Франкiвську, вiдповiли, що у Львовi їм уже не вiрять», - розповів уважний координатор. Поки що терпіння у посполитих вистачає - покидьків не травмували. «Народна Самооборона» передала їх міліції, де кажуть, що триває слiдство.

Більше не пощастило аферистам на Тернопільщині. За статтею ст. 190 КК України двом шахраям загрожує до 12 років позбавлення волі. Але вся пікантність ситуації полягає в тому, що злочинці скоювали свої недобрі справи вже перебуваючи у в’язниці.

В більших містах нічні телефонні дзвінкі батькам, де повідомляється, що їх дитина потрапила в міліцію, бо скоїла злочин, але можна «посприяти», не дає вже профіту, а в провінції на тому можна «підняти» мільйон гривень.

Тернопільські міліціонери розповіли:  

«Двоє засуджених за шахрайства та крадіжки чоловіків, відбуваючи покарання, розробили цілу схему видурювання коштів. Вони телефонували своїм жертвам на мобільний чи стаціонарний телефон. Забирати гроші зголосилися декілька їхніх знайомих, які працювали таксистами у Тернополі. Усі, як правило, з кримінальним минулим. Видурену готівку таксисти скидали на рахунки банківських карток ще однієї спільниці – 28-річної тернополянки».

Загалом правоохоронці встановили причетність аферистів до 9 фактів шахраювання, під час яких вони збагатилися майже на 1 млн грн.

 

 

 

 

 

 

Прикро, але від телефонних злочинців не допоможуть тернополянам навіть вдвічі збільшена кількість патрулів міліції в місті.

І уважною треба бути тепер голові НБУ Валентині Гонтарєвій. В Івано-Франківську відбувся «Кредитний Майдан», учасники якого вимагали відставки для жінки, яка не може дати собі раду з гривнею. Франківчани почали збір підписів за відставку Гонтарєвої, але чим дідько не жартує, коли Бог спить, і раптом у натовпі затесався мольфар з ляльками вуду та іншим відповідними аксесуарами? На Прикарпатті, кажуть, ще багато тих, хто говорить з темними силами.

 

Від безвиході ситуація може реалізуватися в геть непередбачуваний сценарій