Шахраї ошукали чотирьох прикарпатців майже на 100 тисяч гривень


Правоохоронці продовжують документувати факти шахрайських дій. Довірливі громадяни повідомляють невідомим особам персональні, банківські дані, самотужки пересилають заощадження аферистам.

Днями до поліції Городенки звернулась місцева мешканка та повідомила, що її ошукали шахраї. Як з’ясували поліцейські, потерпіла розмістила на відомій інтернет-платформі оголошення про продаж товару. Невдовзі до заявниці зателефонувала потенційний покупець і повідомила, що хоче придбати його. А щоб оплатити, відправила невідоме посилання. Довірлива жінка перейшла за ним і вказала всі свої банківські дані. За лічені хвилини з її картки було знято майже 58 тисяч гривень, повідомляє пресслужба обласної поліції.

Наступне звернення надійшло від 39-річної мешканки Городенківської ТГ, яку теж ошукали аферисти. В мережі заявниця знайшла оголошення про продаж дров. Зв’язавшись із продавцем, жінка перерахувала йому гроші на банківську карту - 10 000 гривень. Однак обіцяних дров так і не отримала, а шахрай перестав виходити на зв'язок.

До тлумацьких поліцейських звернулась 69-річна мешканка Обертина. Потерпіла розповіла, що напередодні до неї зателефонували невідомі особи. Представились працівниками служби банку і сказали, що з її карти намагаються зняти кошти. Увійшовши в довіру заявниці, шахраї довідались захисний код карти та персональні дані. А відтак перевели з її карти 12 000 гривень.

За схожою схемою аферисти ошукали мешканця Надвірнянщини. Чоловік намагався скористатися мобільним додатком одного із банків. Потерпілий перейшов за посиланням та натиснув на кілька цифр для підтвердження входу. А згодом виявив, що з банківської карти зникло 15 тисяч гривень.

Поліцейські наразі проводять розслідування.

Правоохоронці нагадують краянам: не повідомляйте невідомим особам свої персональні та банківські дані.

А ще будьте обачними в мережі: не заходьте на невідомі сайти та не переходьте за підозрілими посиланнями.

Про будь-який факт чи спробу шахрайства повідомляйте на «102».

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!