Шахрай, який представився працівником банку, виманив у франківки 34 тисячі гривень


Аферист, який представився працівником банку, обманом змусив мешканку Івано-Франківська перерахувати йому свої збереження. Поліція вкотре застерігає громадян, не довіряти невідомим додзвонювачам.

На гачок шахраїв попалась 39-річна мешканка обласного центру. Відомо, що до потерпілої зателефонував нібито співробітник банку. Шахрай запевнив жінку, що з її рахунку намагаються зняти грошові кошти. Аби убезпечити її від шахрайських дій і врятувати гроші, зловмисник вказав картку, на яку потерпіла перерахувала близько 34 тисяч гривень.

Поліція Івано-Франківської області наголошує:

не довіряйте невідомим додзвонювачам;

якщо у вас виникли сумніви стосовно того, що вам телефонує співробітник банку, покладіть слухавку та самостійно зателефонуйте до банку за номером, що зазначений на звороті вашої платіжної картки;

якщо вам телефонують «працівники фінансових установ» та пропонують змінити пароль, розблокувати картку, збільшити терміни її дії тощо і при цьому вимагають повідомити конфіденційну інформацію, у жодному разі не надавайте її;

перед здійсненням банківських операцій, розголошенням персональної інформації телефонуйте на офіційні номери установи, користуйтеся виключно офіційними мобільними додатками та інтернет-банкінгу.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!