Ще 206 прикарпатців потрапили до лікарень з коронавірусом. В області розгорнули тисячу додаткових ліжок


Івано-Франківщина третій день б'є рекорди за кількістю нових випадків коронавірусу. Таких цифр у нас не було за два роки пандемії.

Так, за даними Міністерства охорони здоров'я, 20 січня в області підтвердили 2427 випадків COVID-19, до лікарень госпіталізували 206 людей. Напередодні МОЗ направило подання до Кабміну щодо введення на Прикарпатті "червоної" зони. Медики кажуть, що такими темпами лікарні нашої області будуть переповнені вже за кілька днів, передає кореспондентка Бліц-Інфо.

"Ми готові протистояти цій хворобі: в першу чергу, нарощувати темпи вакцинальної кампанії, розгортати додаткові ліжка, забезпечувати лікарні киснем та роботи все необхідне для порятунку мешканців нашої області. Проте, наш ресурс не безрозмірний, а епідситуація стрімко погіршується і може стати зовсім непередбачуваною", - каже Ігор Дмитренко, директор департаменту охорони здоров'я Івано-Франківської ОДА.

Яка ситуація у лікарнях області зараз? За даними системи охорони здоров'я, наразі у прикарпатських лікарнях заповнено близько 49% ліжкомісць, виділених для хворих з коронавірусом. Втім, треба зауважити, за останні три днів через ріст захворювання в області розгорнули додаткові ліжка для хворих - станом на ранок 21 січня це 3 182 місця. До прикладу, ще тиждень тому, 14 січня, для хворих з коронавірусом на Прикарпатті було виділено 2 123 ліжка.

Найбільше заповнена Коломийська інфекційна лікарня - на 90%, також в обласному перинатальному центрі зайнято 74% місць, обласна інфекційна лікарня заповнена на - 71,6%, Галицька лікарня - 68,8%, обласний фтизіопульмологічний центр - 68%, Косівська ЦЛР - 67%, Долинська багатопрофільна лікарня - 62%, Коломийська ЦЛР - 59.1%, Рожнятівська ЦЛР - 52%, Городенківська - 51,5%, Тисменицька міська лікарня - 49,1%, Тлумацька ЦРЛ, Верховинська районна, Калуська ЦЛР, Івано-Франківська міська №1 - ці медзаклади заповнені на 47-46%, Рогатинська та Богородчанська - близько 41%.

Решта лікарень, які приймають хворих на коронавірус, заповнені менш як на 40%. Найкраща ситуація у Лисецькій, Снятинській та Заболотівській медзакладах - тут заповнено лише чверть ліжок, виділених для хворих з коронавірусом. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!