Що чекати прикарпатцям від погоди цього тижня?


На Прикарпатті у другий тиждень січня продовжуватимуться термпературні гойдалки.

За словами синоптикині Наталки Діденко, на Маланки й Василя в Україну прийдуть серйозні морози, пише Бліц-Інфо.

"12, 13, 14 січня у нічні години температура повітря в більшості наших областей знизиться до -12-18 градусів! Та вже на Василя вдень, 14 січня, та протягом вихідних, 15-16 січня, стовпчики термометрів вирушать угору - знову почнеться чергове потеплення до невеликих "мінусів" та відлиги. Сніг можливий завтра у Карпатах, а сніг та мокрий сніг також пройдуть у східних областях. І все. У більшості областей буде без опадів Але поки що - готуємо тепліший товстіший, але не важчий, одяг, будемо виспівувати "Щедрик" із рум'яними від морозу щоками...", написала в мережі Діденко.

Тож, на вечір 10 січня в Івано-Франківській області прогнозують до -4, -6 градусів морозу. На дорогах ожеледиця, втім опадів не передбачається. 

Ранок вівторка, 11 січня на Прикарпатті здебільшого буде похмурим, температура повітря до -3 градусів морозу. Зранку в Івано-Франківську розпочнеться дрібний сніг, що закінчиться ближче до середини дня. 

Ввечері, 11 січня та у ніч на середу, 12 січня стовпчики термометрів опустяться до -11, -13 градусів морозу. Без опадів. Погода у середу буде сонячною та морозною - до -5 градусів. 

У ніч на четвер, 13 січня морозитиме до -10, - 13 градусів. День четверга теж буде холодним - температура повітря підніметься до -6, -4 градусів. Без опадів. 

А от на п'ятницю, 14 січня, дещо потепліє. Очікується, що вдень температура повітря підніметься до нуля. подекуди - до +4 градусів тепла. Ввечері можливий дрібний дощ зі снігом.

На фото - карта морозів від Наталки Діденко 

На зображенні може бути: карта, небо та текст «Maximaltemperatur (℃) 40 35 30 25 20 15 Dienstag, 11.01.2022 www.wetterdienst.de -15 -20»

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!