Що робити, якщо зарядний пристрій не заряджає телефон?


Сучасний телефон повинен повністю заряджатися не рідше одного разу в два дні. Тому порушення цього процесу може внести серйозні проблеми в повсякденне життя користувача.

У будь-який момент може статися так, що телефон не буде абсолютно ніяк реагувати на підключений адаптер живлення. Причин може бути багато, і в цій статті перераховані найбільш важливі і поширені з них.

Тож, які неприємні поломки приготувала нам сучасна електроніка, а зокрема аксесуари для зарядки?

Кабель пошкоджений

USB-кабелі можуть бути пошкоджені в результаті неправильного використання. Найчастіше після року експлуатації стан кабелю залишає бажати кращого, як зовні, так і з точки зору його характеристик. Якщо телефон не заряджається після підключення до зарядного пристрою, то спочатку перевірте саме шнур живлення. 

Кабелі USB дуже чутливі до вигину і розтягування, особливо в районі штекера. Необережне використання може швидко пошкодити дроти, ізоляцію або навіть викликати коротке замикання. Другою причиною може бути пошкодження коннектора. Його контакти можуть бути окислені або зламані, що заважає нормальній роботі. Якщо ви підозрюєте, що кабель є причиною неможливості зарядки телефону, то слід підключити інший кабель для перевірки.

Проблеми з блоком живлення

Ще однією причиною наших проблем з живленням може бути мережевий адаптер. Деякі його внутрішні компоненти можуть виходити з ладу від часу або ж через перепади напруги в міській мережі електроживлення. Діагностика несправності дуже проста — просто підключіть інший телефон або будь-який інший мобільний пристрій до зарядки і переконайтеся в його працездатності. Якщо процес зарядки не був активований, значить проблема знайдена і полягає вона в мережевому блоці живлення. Аналогічним чином можна виявити несправність автомобільного адаптера.

Зарядний гніздо пошкоджено

Якщо кабель і зарядний пристрій виконують свої функції на 100%, то ми повинні продовжити наш пошук. Наступний підозрюваний — роз'єм живлення мобільного пристрою. Якщо при переміщенні кабелю телефон швидко запускається і через деякий час припиняє зарядку, то ми знайшли причину несправності. В такому випадку краще звернутися за допомогою в сервісний центр, де порт живлення буде замінений на новий. Самостійним ремонтом без спеціальних навичок і устаткування краще не займатися.

Висновки

Проблеми з зарядкою телефона дуже поширені і з ними стикався кожен другий користувач. В більшості випадків основною причиною проблем є неякісні кабелі, зарядні пристрої та неправильне поводження. У разі виникнення подібних проблем не поспішайте замовляти той чи інший аксесуар, а дотримуйтесь нашого простого алгоритму. Таким чином можна виявити поломку самостійно і заощадити значну суму грошей.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!