Що робити за наявності кредитної заборгованості


Не завжди вдається вчасно сплатити кредит, що призводить до прострочень і штрафів. Це псує кредитну історію і може спричинити відмови у видачі нових позик.

Отриманий кредит не завжди вдається вчасно сплатити. Через це виникають прострочення платежів, нараховується пеня. І якщо борг продовжує зростати, а позичальник не робить жодних дій щодо його погашення, фінансова компанія має право застосувати штрафні санкції. А це вже потрапляння до реєстру боржників, зіпсована кредитна історія, яка може спричинити подальші відмови у видачі грошової позики. Особливо у банківських установах, де клієнтів відбирають за суворими критеріями, на кредит надалі можна не розраховувати. За наявності відкритого кредиту та незапланованих витрат, впоратися самостійно з проблемою, що з'явилася, неможливо. Для таких ситуацій функціонують мікрофінансові компанії, котрі кредитують населення на лояльних умовах. І навіть якщо заявник має незакритий борг, він має всі шанси отримати онлайн кредит. Для позичальників, які опинилися на краю боргової ями, послуги МФО стають рятівним фінансовим інструментом. Онлайн позика дозволяє внести своєчасно платежі та виграти час, щоб знайти гроші та закрити кредит. 

                     Як погасити борг за допомогою онлайн кредиту 

Мікрофінансові компанії переважно заплющують очі на наявність у клієнта заборгованості, йдуть назустріч, допомагаючи впоратися із непростою ситуацією. Для будь-яких користувачів кредитного сервісу діють пакети пропозицій.

• Новим клієнтом доступні позикові кошти у розмірі 1000-10000 гривень.

• Якщо позичальник раніше брав кредит у МФО та повернув його, він може розраховувати на збільшення ліміту до 20000 гривень.

• Період погашення позики становить 360 днів. 

Ці умови однакові для всіх потенційних позичальників, незалежно від того, є в них заборгованість чи ні. Але борг може вплинути на суму позики. Так, якщо заявник хоче взяти кредит максимального розміру і при цьому має прострочення платежів, йому може бути відмовлено. Тому варто адекватно оцінювати ситуацію та ставити запит на більш прийнятну суму, яку нескладно буде повернути. 

                         Умови та особливості оформлення позики

Позичальник має бути повнолітнім громадянином України. Він повинен мати паспорт із пропискою на території країни, ІПН, мобільний телефон та банківську картку. 

Якщо позичальник використовує послуги кредитної платформи, то варто вивчити її правила. Це корисна інформація, з якої можна дізнатись, як продовжити термін дії кредитного договору, чи можливо оформити реструктуризацію. 

Позичальнику не потрібно доводити свою платоспроможність довідкою про доходи, і МФО ретельно не перевіряє його кредитну історію. Користувач сам заповнює форму та вказує дані, у тому числі додаткові відомості, наприклад розмір доходу. 

Перед заповненням кредитної форми новим користувачам платформи необхідно зареєструвати власний кабінет. Через нього позичальник подає заявку, вказуючи суму та строки кредиту. 

Перевагою оформлення позики в режимі онлайн є наявність кредитного калькулятора. З його допомогою клієнт визначає суму та вводить період його дії. Програма сама розрахує розмір платежів та терміни виплат, розпише графік погашення.

 


Рекламний матеріал