Школи, садки, вокзали та ринки: На Франківщині перевіряють заклади через коронавірус


Спеціалісти Держпродспоживслужби Івано-Франківщини відвідали 1713 закладів з метою протидії поширенню коронавірусу

Наразі працівники здійснили візити до 533 шкіл, 223 дитячих садків, 345 ОТГ та сільських рад, 406 фельдшерсько-акушерських пунктів та лікувальних закладів, 26 ринків, 13 вокзалів, 44 супермаркетів та 123 інших об’єктів, йдеться на сторінці Головного управління Держпродспоживслужби в Івано - Франківській області.

Фахівці служби проводять просвітницькі та роз’яснювальні бесіди з працівниками органів виконавчої влади, медичним персоналом, педагогічними та учнівськими колективами, поширюють відповідні інформаційні матеріали щодо шляхів протидії поширенню вірусу.
У рамках кампанії використовуються не лише інформаційні матеріали, підготовлені Міністерством охорони здоров’я України та Всесвітньою організацією охорони здоров’я, а також ряд напрацьованих власних матеріалів, які містять корисну інформацію, рекомендації та контактні дані.

Інформаційна кампанія з протидії проникненню коронавірусу на територію нашої держави набула особливої актуальності у зв’язку з реєстрацією першого випадку коронавірусу в Чернівецькій області.
За даними МОЗ, хворий доправлений до інфекційної лікарні, а сім’я та інші контактні особи - в ізоляції.

Ситуація в Україні повністю контрольована, наша держава перебуває в тій же фазі розповсюдження епідемії, що й раніше - на стадії поодиноких випадків. Українські служби діють у чіткій відповідності до інструкцій.

Разом з цим, МОЗ рекомендує зберігати спокій, адже система засвідчила свою здатність протистояти викликам та діяти швидко і чітко.
Крім того, надзвичайно важливо дотримуватися рекомендацій з особистої гігієни та перебування у громадських місцях.
Окремо Уряд закликає не піддаватися на штучний ажіотаж із масовим скуповуванням медичних масок: варто пам’ятати, що маска не захищає від вірусу здорову людину. Маска має надягатися ЛИШЕ на людину, яка має симптоми ГРВІ, щоб вона не заразила оточуючих.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!


Теги: