Школярі Франківської громади тренуватимуться в стрільбі з новими гвинтівками


До Дня Збройних сил України ліцеї Івано-Франківської громади отримали півсотні пневматичних гвинтівок.

 Оновлення тирів у школах активно триває. Адже, за словами Івано-Франківського міського голови Руслана Марцінківа, поставили завдання щороку відкривати 2-3 тири для дітей. А навчальний предмет «Захист України» надзвичайно важливий зараз, коли нас фактично оточують вороги. Тому необхідно, щоб діти мали де навчитися стрілецької майстерності, йдеться на сайті мера.

Як розповідає директор Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради Ігор Максимчук, викладачі профільного предмета та керівники гуртків проводять велику роботу.

«Дуже добре, що ми зміцнюємо матеріально-технічну базу. Впродовж цього року ми відкрили чотири тири і будемо продовжувати цю роботу. Сьогодні придбали пневматичні гвинтівки для закладів загальної середньої освіти. Їх отримали всі заклади нашої територіальної громади і дитячо-юнацька спортивна школа №3», – розповідає Ігор Максимчук.

Загалом кульовою стрільбою учні займаються починаючи з 7 класу і до 11. І це не тільки хлопці. Активну участь беруть й дівчата. Крім того, учні 10-11 класів, які вивчають предмет «Захист України», у травні їздять на військово-польові збори на полігоні Нацгвардії. Там вони уже стріляють з бойової зброї  та підвищують свої вміння.

Наступної суботи у Ліцеї №21 відбудуться загальноміські змагання з кульової стрільби, де учні будуть демонструвати свої вміння. А дані гвинтівки допоможуть їм підвищити свою кваліфікацію.

Полковник у відставці, а сьогодні викладач ліцею ім. В’ячеслава Чорновола Богдан Сподарко каже, що предмет «Захист України» призначений для первинного ознайомлення школярів з військовою службою.

«Звичайно, коли діти підуть служити у Збройні сили – ці знання будуть розширюватися. А зараз ознайомлюються з тими предметами, які входять до складу бойової підготовки сухопутних військ. Діти навчаються з великим бажанням. Крім того, у нашому ліцеї створені стрілецькі гуртки за різними віковими категоріями», – говорить Богдан Сподарко.

За його словами навчальна база закладу бажає кращого, а тому отримані гвинтівки це суттєвий подарунок.

«Потрібно розуміти, що предмет «Захист України» надзвичайно важливий. Тому що на жаль така ситуація. Для того, щоб ми могли дати відсіч ми повинні бути готові в першу чергу ментально. Ми всі, як суспільство, повинні вміти поводитися зі зброєю, навчити наших дітей, для того, щоб всі знали, що ми є мирна нація. Ми – за мир. Древні римляни казали: «Хочеш миру – готуйся  до війни». І я думаю, що це важливо розуміти, що захист України, нашої Вітчизни нас об’єднує. Тому важливо, що така зброя з’являється у наших ліцеях. Адже це не той предмет, який можна вивчити лише в теорії. Потрібна практика. І маю надію, на базі Ліцею №4 відкриємо великий тир, щоб там могли займатися учні з усіх шкіл», – говорить міський голова Руслан Марцінків.

Окрім гвинтівок, викладачі «Захисту України» з нагоди 30-ї річниці ЗСУ отримали й грамоти за самовіддану працю у військово-патріотичному вихованні молоді.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!