Школярка з Долини отримуватиме стипендію Президента за знання української мови


19 червня в Міністерстві освіти і науки України відбулося урочисте нагородження переможців ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Переможці отримали стипендії Президента України, дипломи та книжкові набори, інформує Бліц-Інфо з посиланням на МОН.

Міжнародний конкурс імені Петра Яцика проводиться щорічно з метою піднесення престижу української мови та забезпечення її розвитку в усіх сферах життя. 

Цьогоріч конкурс відбувся дистанційно, долучивши 818 учасників, зокрема вимушених переселенців. У творчих роботах молодь розмірковувала про цінність рідної мови, збереження людяності та важливість комунікації в ці непрості часи. За результатами конкурсу журі визначило 72 переможці в різних категоріях, які посіли 1–3 місця. МОН призначило стипендії Президента 14 лідерам змагання. Серед них Шевченко Катерина Олександрівна учениця 8 класу Комунального закладу «Ліцей № 1 Долинської міської ради».

Заступниця Керівника Офісу Президента України Олена Ковальська вручила учасникам конкурсу, які посіли перші місця, сертифікати на стипендії Президента України в розмірі 1420 гривень для школярів, 2870 гривень для студентів коледжів і 3800 гривень для студентів університетів, які виплачуватимуть щомісячно протягом року. Ці стипендії стануть підтримкою та мотивацією для тих, хто береже українську мову та культуру.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!