Шокін поновив справу про вбивство Гонгадзе


Генеральний прокурор України Віктор Шокін створив слідчу групу і групу прокурорів, а також відновив досудове розслідування кримінального провадження за фактом організації умисного вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

"Генеральним прокурором України Віктором Шокіним створено слідчу групу і групу прокурорів та відновлено досудове розслідування кримінального провадження за фактом організації умисного вбивства Георгія Гонгадзе за попередньою змовою групою осіб, а також за фактом перевищення влади і службових повноважень особами, які займали особливо відповідальне становище, що спричинило особливо тяжкі наслідки", - повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Вказану слідчу групу та групу прокурорів очолили працівники Генпрокуратури, які входили до складу слідчо-оперативної групи, що розслідувала кримінальну справу за фактом умисного вбивства Георгія Гонгадзе ще з 2002 року.

Новостворена слідча група та група прокурорів будуть підпорядковані та звітуватимуть безпосередньо перед Генеральним прокурором України Віктором Шокіним.

Gazeta.ua