Скандал на Закарпатті: Депутати ОТГ співали гімн Угорщини на засіданні


Скандал розгорівся через відео з виконанням депутатами угорського гімну, яке було оприлюднено в соцмережах.

Служба безпеки України повідомила, що перевірить інформацію про можливі ознаки протиправної діяльності у виконанні депутатами Сюртовської ОТО на Закарпатті гімну Угорщини, пише НВ.

Крім того, згідно з опублікованою інформацією, подібні дії відбувалися і раніше, «але на це ніхто не звертав уваги». Так, секретар організації Товариство угорської культури Закарпаття Кароліна Дарчіа заявила, що така процедура не заборонена, якщо мова йде про урочисті заходи. За її словами, новообрані депутати спершу виконали гімн України, а вже потім - Угорщини.

Дарчіа уточнила, що угорський гімн - «це молитва до бога" , а Товариство угорської культури Закарпаття - християнська партія.

«Угорський гімн - молитва до бога, а ми християнська партія», - заявила вона і додала, що Партія угорців України діє відповідно до українського законодавства.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що неприпустимо, щоб українські депутати на засіданнях співали гімн Угорщини.

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто назвав дії української влади неприпустимими і викликав посла України в Угорщині.

Служба безпеки України провела на Закарпатті санкціоновані обшуки у функціонерів одного з місцевих благодійних фондів.

Під час обшуків правоохоронці виявили низку друкованих матеріалів, які популяризують так звану «Велику Угорщину» і створення етнічної автономії в Закарпатті.

Також фігурантів підозрюють у привласненні коштів, за документами нібито витрачених на виконання підрядних робіт певними підприємцями, веденні подвійної бухгалтерії та використання виділених Угорщиною коштів на шкоду державній безпеці України.

25 листопада посла України в Угорщині Любов Непоп викликали до Міністерства закордонних справ Угорщини після того, як угорському міністерському уповноваженому Іштвану Грежі заборонили в'їзд до України.

Читайте також: Через погрози українцям угорського походження на Закарпатті відкрили справу

Напередодні глава МЗС Дмитро Кулеба розповів, що Україна заборонила в'їзд двом угорським високопоставленим чиновникам і додав, що наразі ініційовано введення заборони на в'їзд в Україну ще кільком угорцям, які активно втручалися у вибори в нашій країні.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!