Скандально відомий заступник Авакова подав у відставку


Заступник голови МВС Сергій Чеботар написав заяву про відставку.

Заяву чиновника опублікував офіційний сайт МВС.

Чеботар пояснює таке рішення «систематичним цькуванням у вигляді замовних публікацій наклепницького характеру в засобах масової інформації, розповсюдженням неправдивої інформації, яка паплюжить не тільки моє ім’я, але й Міністерство внутрішніх справ, тиском на мою сім’ю у вигляді переслідувань, залякувань, погроз та незаконного стеження за мною і моєю сім’єю, включаючи доньку і навіть чотирирічну внучку».

Чеботар у своїй заяві пише, що свою діяльність на посаді заступника Міністра внутрішніх справ України - керівника апарату спрямовував «на оновлення і очищення кадрового складу міліції, організацію якісно нової, сучасної, чесної і ефективної системи органів внутрішніх справ, припинення і розслідування корупційних схем».

«Я стверджую, що нічим не заплямив свою честь і готовий надати всі документи і будь-які пояснення щодо інкримінованих мені публічно і непублічно епізодів  як правоохоронним органам, так і журналістам, для об’єктивного, незаангажованого і чесного розслідування»,  - пише Чеботар.

Заступник Авакова наполягає, щоб «не враховуючи мою відставку, органи прокуратури провели ретельне професійне розслідування всіх епізодів корупції, зловживань службовим становищем, перевищень повноважень та інших правопорушень, які були пред’явлені мені в засобах масової інформації». Й сподівається, що результати розслідування будуть оприлюднені, і його ім’я буде «очищено від сфабрикованих звинувачень, а імена замовників і виконавців цього цькування стануть надбанням громадськості».

Як відомо, сьогодні нардеп Єгор Соболєв зареєстрував у ВР проект поставнови про відставку Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ. «Арсен Аваков провалив завдання очищення МВС від корупціонерів та перевертнів. Історія з Чеботарем стала останньою краплею», - написав нардеп у своєму Фейсбуці

Нагадаємо, 28 квітня під час зйомок маєтків доньки заступника Авакова у Лісниках на тележурналістів «Наших Грошей» було здійснено напад.

Журналісти впізнали на записах двох нападників - зятя Чеботаря Олега Поліщука та Сергія Гаврилка, директора транспортної фірми Поліщука «А.Т.Н», однак міліція нікого не затримала.

Цю справу було доручено УМВС в Київській області, яке з 2014 року очолює Вадим Троян. Цей бізнесмен раніше працював у групі компаній «Тріолан», пов’язаній з оточенням Арсена Авакова.

За фактом нападу на журналістів проекту «Наші гроші» порушено дві кримінальні справи: ст.186 ч.2 («Грабіж, поєднаний з насильством», через викрадення у журналістів відеокамери та відеореєстратора) і ст.171 ч.1 («Умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів»).