Скандального екс-міліціонера призначили заступником голови Івано-Франківської ОДА


Раніше кандидатуру Віталія Ільчишина погодив на цю посаду Кабінет міністрів.

Голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук підписала розпорядження про призначення Віталія Ільчишина заступником ще 12 жовтня. Згідно з документом, Ільчишина призначили в порядку переведення з Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області, пише Бліц-Інфо.

Згідно з декларацією, Ільчишин працював начальником слідчого управління, першим заступником начальника Управління МВС України в Івано-Франківській області до 2020 року.

Також Ільчишин володіє 50% часткою у ПП «Телерадіокомпанія Шанс» та 40% часткою в Адвокатському об'єднанні Астрея ОВС.

Володіє земельними ділянками площею 7 соток в Угорниках Івано-Франківської громади та 20 соток у с.Мостищі Калуського району. Також володіє 25% часткою квартири в м.Івано-Франківську.

Як писав Курс, у 2014 році Ільчишин був звільнений з посади першого заступника начальника Управління – начальника слідчого управління УМВС України в Івано-Франківській області за законом “Про очищення влади”.

Однак міліціонер оскаржив люстрацію у суді, був поновлений на посаді і відсудив у Міністерства внутрішніх справ 688 тисяч гривень середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

У 2015 році Ільчишина затримали патрульні. Він був у автомобілі, яким керував ексначальник обласного управління поліції – також люстрований – Василь Кавацюк. Обидва були у нетверезому стані. При огляді авто пасажир автомобіля Віталій Ільчишин намагався вирвати у патрульного службове посвідчення з рук та шарпав його. Згодом Ільчишин засудив патрульного за перевищення службових повноважень, і тому довелося звільнитися з поліції.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!