Скільки прикарпатській родині коштуватиме випускник


Наприкінці травня випускники шкіл прийдуть на лінійку востаннє. Попереду ще складні іспити, хвилювання і омріяний випускний вечір, до якого ретельно готуються як діти, так і батьки старшокласників.

Дехто з тих, хто закінчує школу, ще задовго до моменту прощання обдумує свій образ на випускному вечорі. Така подія особливо хвилює дівчат, адже сукню, взуття та сумочку ще слід вибрати. Магазинів наче б то й багато, а ту, єдину сукню, яка вразить всіх довкола, можна шукати місяцями.

Кореспондент «Бліц-Інфо» вирішив поцікавитися, в яку суму цього року батькам обійдеться зібрати своїх майже дорослих дітей на вечір прощання із школою, дитинством, друзями та вчителями.

Отже, вечірню сукню з претензією на розкіш можна купити від 300 гривень. Для вибагливих, тих, хто полюбляє вишукану тканину, оздоблення, прикраси та інший декор, сукня може коштувати й до двох тисяч гривень. А якщо таким кроєм займеться дизайнер, це буде ще дорожче. Туфлі чи босоніжки можна знайти від 280 до 330 гривень. Хоча, чи витримає таке взуття ніч з танцями, прогулянками, а ще мандрівку під ранок до міського озера – залишається загадкою. Взуття кращої якості, яке після випускного можна буде ще не раз взути, коштує 600-1000 гривень. Сумочка теж обійдеться від 150 гривень і вище. Макіяж, манікюр та вечірня зачіска коштуватимуть від 350 до 600 гривень разом. Прикраси теж кожна обирає на власний смак. Якщо брати до уваги біжутерію, то це може бути від 150 гривень. А от золоті чи срібні речі обійдуться значно дорожче. Тож найскромніший варіант випускного вбрання обійдеться більше, ніж у 1300 гривень.

Вбрання для хлопця цьогоріч теж доволі дорого коштує. Приміром, костюм обійдеться від 600 до 1600 гривень. В дорогих магазинах може коштувати і ще більше. Хоча, якщо пошукати, можливо знайти й дешевше. Костюм в одному з магазинів коштує 330 гривень, хоча сам продавець зізнається, що колір доволі невдалий. Сорочку можна купити від 130 до 350 гривень. Краватка - від 55 до 150 гривень. Туфлі можна знайти від 350 до 1000 гривень. Тож, за підрахунками, хлопець-випускник теж коштуватиме від тисячі гривень. Хоча, цьогорічні випускники обирають демократичніший стиль на вечір – джинси, стильну сорочку та піджак. Та якщо підсумувати ціни на сучайний стиль з джинсами – може вийти й дорожче, ніж класичне вбрання.

Якщо сюди додати витрати на квіти, ресторан, прощальні подарунки вчителям – виходить доволі значна сума. Тож, скільки витрачати на довгоочікувану ніч прощання, вирішувати кожному особисто. І відповідно до статків, смаку та бажання вразити присутніх незрівнянним випускним образом.