Снятинська міськрада хоче переселити амбулаторію №2 у відділ освіти ліквідованої РДА


Снятинська міська рада просить Коломийську райдержадміністрацію передати на баланс приміщення на вулиці Воєводи Коснятина, 19-А.

Раніше тут знаходився відділ освіти Снятинської райдержадміністрації та після ліквідації Снятинського району його розформували, а приміщення перейшло на баланс новоствореної Коломийської РДА. Відтак, у Снятинській міськраді вирішили облаштувати це приміщення під амбулаторію загальної практики сімейної медицини №2, яка зараз знаходиться на вулиці Стефаника, 2А. Про це Бліц-Інфо повідомили у пресслужбі Снятинської міськради.

Адже, як йдеться у листі від працівників КНП «Снятинський центр первинної медико-санітарної допомоги», зараз приміщення амбулаторії ЗПСМ №2 не відповідають державним санітарним нормам. По-простому, амбулаторія занадто мала, аби розмістити лікарів та пацієнтів на необхідній відстані. В одному кабінеті працюють одночасно двоє лікарів та медсестри амбулаторії. І це не враховуючи пацієнтів.

Також в амбулаторії відсутні комфортні умови для перебування пацієнтів, не забезпечено санітарно-гігієнічний та протиепідемічний режим. До прикладу, у кабінетах, де приймають лікарі, та у вбиральнях немає раковин для вмивання, у приміщенні є лише холодна вода, а каналізація потребує реконструкцїі. А саме приміщення давно знаходиться в аварійному стані, на стінах є грибок та пліснява.

Відтак, Снятинська міськрада звернулася до нардепа від округу та голови Коломийської райдержадміністрації з проханням передати на баланс приміщення на вулиці Воєводи Коснятина, 19-А, аби перенести сюди амбулаторію №2. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!