Співробітники ФСБ прийшли опечатувати будівлю Меджліс


У будівлю Меджлісу кримськотатарського народу в Сімферополі прийшли представники ФСБ і судові пристави. Вони зачитують судову постанову голові благодійної організації - "Фонд" Крим" Різе Шевкієву і готуються опечатувати майно.

Про це сайту Крим.Реаліі повідомив керівник секретаріату МеджлісуДилявер Акієв.

"Швидше за все, будуть опечатувати майно, що належить "Фонду "Крим". Більш докладної інформації поки немає. Представники ФСБ і судові пристави, їх дуже багато, вони знаходяться в його кабінеті і все фіксують", - розповів Акієв.

За його інформацією, як і під час обшуку 16 вересня, в будівлю Меджлісу нікого не впускають і не випускають. Акієв також повідомив, що Шевкієву стало погано, йому викликали "швидку".

Меджліс кримськотатарського народу знаходиться в будівлю, яка належить "Фонду" Крим".

Вранці 16 вересня, з обшуком прийшли в квартиру члена Меджлісу кримськотатарського народу Ескендера Барієва, у якого вилучили комп'ютерну техніку. Ще один обшук відбувся у будинку голови Білогірського регіонального Меджлісу Мустафи Асаба.

Після цього будівлю Меджлісу кримськотатарського народу в Сімферополі оточили автоматники, а всередині також почали проводити обшук.

У МВС і Слідчому комітеті Криму від коментарів відмовилися.

Представники Меджлісу розцінюють те, що відбувається, як "залякування соціально активних людей, як елемент психологічного впливу".