Спіймали завербованого зрадника, який "здав" терористам гелікоптер з генералом Кульчицьким


Правоохоронці затримали зрадника, який видав терористам інформацію час прильоту на гору Карачун гелікоптеру, в якому загинув генерал Кульчицький.

- Спецгрупою МВС по боротьбі з тероризмом під керівництвом полковника В'ячеслава Аброськіна минулого тижня було затримано жителя Краматорськ, громадянина "Р", у травні 2014 року завербованого офіцером зв'язку "ДНР" Віктором Аносовим на прізвисько "Нос", - повідомив радник МВС Антон Геращенко.

За інформацією слідства, у коло обов'язків завербованого зрадника входило сканування радіочастот військових та надання інформації про дії і переміщення українських силовиків, про зліт українських вертольотів і літаків, а також координування артобстрілів позицій українських військ з боку терористів "ДНР".

Крім того, правоохоронці встановили, що саме "Р" дав терористам інформацію про точний час прильоту на гору Карачун вертольота з генералом Кульчицьким на борту, після чого терористи згрупувалися і збили саме цей вертоліт.

"Зрадник Батьківщини був особисто знайомий з Гіркіним і хвалився своїми дружніми стосунками з останнім. Правда, це йому тепер не допоможе", – зазначив Геращенко.

Наразі МВС передало затриманого в СБУ, яка веде загальну справу щодо банди терористів Гіркіна-Стрєлкова. Якщо ж провина затриманого зрадника буде доведена, то йому загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі, пише te.20minut.