Спійманий на «гарячому» у Долині злодій отримав півтора року позбавлення волі


21 червня 2022 року, Долинським районним судом Івано-Франківської області постановлено вирок, яким 24 річного уродженця міста Сваляви Закарпатської області визнано винуватим у вчиненні крадіжки в умовах воєнного стану

Чоловікові призначено покарання, застосувавши ст. 69 КК України у вигляді 1 року 6 місяців позбавлення волі.

Як встановив суд, обвинувачений ще 15 жовтня 2021 року близько 09.00 год. проник до літньої кухні потерпілого, що в м. Долина по вул. Крушельницької, де побачив бензопилу марки «Stihl», яку і вкрав, а згодом продав. Про цей злочин поліцейським розповів вже коли його спіймано на «гарячому».

"5 квітня 2022 року приблизно в 11.30 годині, перебуваючи поблизу господарства, що по вул. Антоновича у м. Долина Калуського району Івано-Франківської області зайшов на подвір’я та через незачинені на замок двері проник у приміщення нежилої літньої кухні, та, переконавшись, що у приміщенні немає власників господарства і за його діями ніхто не спостерігає, вкрав бензопилу "Partner 461". Однак, покидаючи територію господарства, виконавши всі дії, які вважав необхідними, через обставини, які не залежали від його волі, не довів свій злочинний намір до завершення, оскільки його дії були припинені потерпілим та його сусідом", - йдеться у повідомленні суду.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю, послідовно та в повній мірі підтвердив обставини вчинених ним кримінальних правопорушень. Зазначив, що за отримані кошти купив ліки своїй дружині, яка в той час перебувала у лікарні в м. Івано-Франківськ та їду для дітей.  У квітні 2022 року він пішов збирати металобрухт. Зайшов на одне подвір'я, маючи намір запитати господарів, чи немає в них непотрібного металу, однак нікого не було. Він зайшов у приміщення літньої кухні, двері якого не були зачинені на ключ, проте господарів не було. Він побачив там бензопилу, яку взяв, проте на подвір'ї господарства його спіймав сусід та викликав поліцію. Розуміє, що даний злочин вчинений в умовах воєнного стану. Коли приїхали поліцейські, він зізнався ще у вчиненні попередньої крадіжки.

 

При призначенні покарання обвинуваченому, суд враховував ступінь тяжкості вчинених злочинів, які, відповідно до ст. 12 КК України, є тяжкими, обставини вчинення злочинів, наслідки, які настали, особу обвинуваченого, який офіційно не працевлаштований, однак проживає зі співжителькою та її трьома малолітніми дітьми, яких утримував самостійно, його молодий вік, ставлення обвинуваченого до вчиненого, те, що шкода потерпілим повністю відшкодована, претензій до обвинуваченого вони не мають, а також загальний розмір заподіяної шкоди, який становить 5233,00 гривні. Тож за наявності декількох обставин, що пом`якшують покарання та істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого злочину, суд призначив обвинуваченому покарання нижче від найнижчої межі, передбаченої законом за вчинені ним злочини, відповідно до правил ч. 1 ст. 69 КК України у виді позбавлення волі на строк 1 рік 6 місяців.

 

Вирок може бути оскаржено до Івано-Франківського апеляційного суду через Долинський районний суд Івано-Франківської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!