Стало відомо, коли у Франківську запустять перший тролейбус, який об'єднає Пасічну і БАМ


КП «Електроавтотранс» продовжує будівництво нової тролейбусної лінії в Івано-Франківську, яка з’єднає Пасічну та БАМ.

Проєкт розпочали втілювати на початку 2021 року, а до Дня міста 2022 року планують запустити перший тролейбус. Про це повідомили на сторінці КП Електроавтотранс.

"Загалом на втілення усієї роботи заплановано 17 місяців, але плануємо впоратися за 14. Тим більше, що вже виконано майже 80% робіт. Проєкт фінансується Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) і коштує 3 млн євро. Довжина тролейбусної лінії – 3,55 км, проходить вулицями Мазепи – Південний бульвар – Північний бульвар. Це комплексний проєкт, в нього входить і освітлення, і нова схема організації дорожнього руху, і зупинки",- кажуть в Електроавтотрансі.

Більша частина робіт – це виготовлення тягової підстанції, яка розташована на вул. Гурика. Наразі ця робота вже зроблена, зараз проводять її налаштування.

"Також завершили прокладання високовольтної кабельної лінії. І доробляють роботи з встановлення кабелю вуличного освітлення. Практично всі опори вже є, залишилось встановити 22 металеві опори, вони почнуть встановлюватись 24 січня, на перехресті вулиць Галицька і Північний бульвар. А ще - ведуться роботи на кільці вулиці Мазепи, там встановлюються опори і завершується вуличне освітлення. Скоріше за все уже на початку березня підприємство приступить до натягування контактної мережі",- йдеться в дописі.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!