Standard & Poor's знизило кредитний рейтинг Івано-Франківська


Служба кредитних рейтингів Standard & poor's 4 листопада 2013 р. знизила довгостроковий кредитний рейтинг емітента українського міста Івано-Франківська з В до В-. Прогноз зміни рейтингів - Негативний, повідомляє прес-служба S&P.

У той же час служба знизила рейтинг Івано-Франківська за національною шкалою з uаA - до uaBBB- - так же, як і рейтинг за національною шкалою суверенного уряду, повідомляє РБК.

Рейтингова дія обумовлена зниженням довгострокових суверенних рейтингів України з В до В-, яке сталося 1 листопада 2013 р.

Нагадаємо, раніше S&P знизило рейтинг України до рівня В - через відсутність в уряду країни стратегії по забезпеченню валютного фінансування; прогноз - Негативний.

У зв'язку з цим рівень кредитних рейтингів Івано-Франківська обмежений рівнем суверенних кредитних рейтингів України, однак відповідно до критеріїв служби, вона визначила індикативний рівень кредитоспроможності на рівні b.

Оскільки рівень рейтингу Івано-Франківська стримується рівнем суверенних кредитних рейтингів, будь-які рейтингові дії відносно України при інших рівних умовах зумовлять аналогічні рейтингові дії відносно Івано-Франківська.